Laat je inspireren door het funky en levendige tijdperk van de jaren ‘70, waar kleur, textuur en eclectische stijlen samenkomen om een unieke esthetiek te creëren die nog steeds relevant is in moderne interieurs. Ontdek hoe je de retro-vibe van de jaren ‘70 kunt integreren in jouw project en een vleugje nostalgie kunt toevoegen aan elke ruimte.

Creëer Jouw Eigen Jaren ‘70 Oase

Of je nu op zoek bent naar een volledige jaren ‘70-makeover of slechts een vleugje retro-charme wilt toevoegen aan je interieur, er zijn tal van manieren om de esthetiek van dit iconische tijdperk tot leven te brengen. Van vintage vondsten en tweedehands schatten tot moderne interpretaties van klassieke ontwerpen, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Retro Kleurenpalet

De kleuren van de jaren ‘70 waren gedurfd en expressief, met levendige tinten die de aandacht trokken. Denk aan diep oranje, felgeel, olijfgroen en bruintinten zoals avocado en aubergine. Deze gedurfde kleuren werden vaak gecombineerd in gedurfde patronen en geometrische prints, waardoor een energieke sfeer ontstond die typerend was voor het tijdperk. Voor het hang- en sluitwerk kunnen kleuren zoals gepolijst koper ongelakt, mat zwart chroom of satijn nikkel perfect passen bij deze uitgesproken kleurenpaletten en de retrostijl van de jaren ‘70 aanvullen.

Meubelstijlen

De meubelstijlen van de jaren ‘70 waren net zo expressief als de kleuren van het decennium. Voor een passende afwerking zouden bijvoorbeeld Antiek Messing en Satijn Messing Ongelakt perfect zijn. Antiek Messing voegt een vleugje vintage charme toe aan de stijlvolle meubelstukken, terwijl Satijn Messing Ongelakt een subtiele en tijdloze glans biedt die de retro esthetiek van de jaren ‘70 aanvult.

Disco Glamour in de Badkamer en Keuken

De badkamers en keukens van de jaren ‘70 waren doordrenkt van de glitz en glamour van de disco-era. Glanzende tegels in metallic tinten zoals goud en zilver waren populair, terwijl chroom en spiegelende oppervlakken een futuristische uitstraling toevoegden aan apparaten en armaturen. Voor een passende afwerking zouden bijvoorbeeld Glans Chroom en Nikkel Gepolijst perfect zijn. Glans Chroom voegt een stralende touch toe aan de glanzende tegels en spiegelende oppervlakken, terwijl Nikkel Gepolijst een verfijnde en elegante uitstraling biedt die de luxe van de disco-era benadrukt.

Frank Allart Producten & Afwerkingen voor Jaren ‘70 Stijl

Als het gaat om het perfect afwerken van jouw interieur in de stijl van de jaren ‘70, biedt Frank Allart een uitgebreid assortiment hoogwaardige producten en afwerkingen die passen bij deze tijdloze esthetiek. Hier zijn enkele van de producten en afwerkingen van Frank Allart die perfect zijn voor het completeren van jouw jaren ‘70 interieur:

Deurkrukken

 • 7736 met 7841B rozet & 7736 met 6611A schild: Een klassieke deurkruk die perfect pas bij het jaren ‘70 interieur, ontworpen om naadloos samen te werken met onze rozetten en achterplaten.
 • 7774 met 6011A schild & 7774 met 7846B rozet: Een klassieke deurkruk die perfect pas bij het jaren ‘70 interieur, ontworpen om naadloos samen te werken met onze rozetten en achterplaten.
 • 7766 met 5911A schild & 7766 met 7847B: Een klassieke deurkruk die perfect pas bij het jaren ‘70 interieur, ontworpen om naadloos samen te werken met onze rozetten en achterplaten.
 • 7720 met 6011A schild & 7720 met 7847B rozet: Een klassieke deurkruk die perfect pas bij het jaren ‘70 interieur, ontworpen om naadloos samen te werken met onze rozetten en achterplaten.

Deurknoppen

 • 1017 Deurknopset: Een ovale deurknop zonder veermechanisme, ontworpen met een ronde rozet.
 • 1021 Deurknopset: Een ovale deurknop zonder veermechanisme, ontworpen met een ronde rozet.
 • 3038 Deurknopset: Een klassiek deurknopontwerp zonder veermechanisme, verkrijgbaar in verschillende maten, functies en configuraties.

Unieke Afwerkingen

Met de producten en afwerkingen van Frank Allart kun je de authenticiteit en charme van het jaren ‘70 interieur perfect vastleggen. Hieronder een aantal van onze afwerkingen die perfect passen bij de jaren ‘70-look:

 • Antiek Messing: Een satijn gepolijst massief messing oppervlak met een met de hand aangebrachte gemiddeld antieke patina, voorzien van hoogwaardige elektroforetische lakbescherming. Elektroforetische lak biedt betere hechting, duurzaamheid en corrosiebestendigheid dan conventionele lakken.
 • Satijn Messing Ongelakt: Een satijn gepolijst massief messing oppervlak, behandeld met een dunne laag bijenwas voor bescherming tijdens transport en installatie. Deze ongelakte levende afwerking is bedoeld om na verloop van tijd op natuurlijke wijze te oxideren en te patineren.
 • Nikkel Gepolijst: Een heldere nikkellaag bovenop een hoogglans gepolijst massief messing oppervlak. Vernikkelde afwerkingen zijn perfect voor alle interieurs, maar kunnen na verloop van tijd geleidelijk oxideren wanneer ze aan de buitenkant worden blootgesteld.
 • Glans Chroom: Een heldere chroomlaag bovenop een vernikkeld, hoogglans gepolijst, massief messing oppervlak. Verchromen is een zeer duurzame en stabiele afwerking, geschikt voor de meeste omgevingen.
 • Gepolijst koper ongelakt: Hoogglans gepolijst, zuiver koper op een massief messing oppervlak. Behandeld met een dunne bijenwaslaag voor bescherming tijdens transport en installatie. Dit is een ongelakte levende afwerking, bedoeld om na verloop van tijd geleidelijk te oxideren en te patineren.
 • Mat zwart chroom: Een diep mat zwart verchroomde laag op een speciaal geprepareerd oppervlak dat een vlakke niet-reflecterende afwerking oplevert. Verchromen is een zeer duurzame, stabiele afwerking, geschikt voor de meeste omgevingen.
 • Nikkel Satijn: Een satijnen nikkellaag bovenop een satijn gepolijst massief messing oppervlak. Vernikkelde afwerkingen zijn perfect voor alle interieurs, maar kunnen na verloop van tijd geleidelijk oxideren wanneer ze buiten worden toegepast.

Conclusie

Het integreren van de jaren ‘70-stijl in jouw interieurontwerp kan een levendige en retro uitstraling geven aan jouw huis. Met zorgvuldige selectie van kleuren, meubels, accessoires en texturen kun je een sfeer creëren die zowel funky als gezellig is. Of je nu kiest voor een volledige jaren ‘70-make-over of slechts subtiele accenten toevoegt, de charme en het karakter van dit iconische tijdperk zullen zeker een blijvende indruk maken.