Duik dieper in het tijdperk van de jaren ‘60 en laat je inspireren door het revolutionaire en levendige interieurontwerp van die tijd. Van opvallende kleuren tot iconische meubelstukken, de jaren60 brachten een ware revolutie teweeg in de manier waarop mensen hun huizen inrichtten. Stap terug in de tijd en ontdek hoe je de kenmerkende stijl van de jaren ’60 kunt integreren in jouw modern leven.

Kleurenpalet en Behang

Terwijl de jaren ‘50 gedomineerd werden door pasteltinten, brachten de jaren ‘60 een explosie van kleur met zich mee. Levendige tinten zoals oranje, geel, groen en turquoise waren overal te zien. Het behang werd gedurfd en psychedelisch, met abstracte patronen en kleurrijke prints die de muren tot leven brachten. Retro bloemen, geometrische vormen en psychedelische motieven waren populair en voegden een speelse flair toe aan elke ruimte. Deze stijl is perfect te combineren met kleuren zoals antiek messing en parelnikkel.

Meubelstijlen en Innovatie

De jaren ‘60 waren een periode van experimentatie en vernieuwing op het gebied van meubelontwerp. Terwijl Scandinavisch minimalisme populair bleef, waren er ook opkomende trends van futuristische en organische vormen. Iconische meubelstukken zoals de Eames Lounge Chair en de Tulip Table werden de symbolen van het decennium. Kunststof en glasvezel werden veel gebruikt in meubels, waardoor nieuwe vormen en structuren mogelijk waren. Het was een tijd van vrijheid en creativiteit in interieurontwerp. Hierdoor zijn zelfs iets ongebruikelijkere afwerkingen voor hang- en sluitwerk mogelijk, zoals roségoud of satijn koper.

De Jaren ‘60 Keuken en Badkamer

In de keuken werden felle kleuren en geometrische patronen gebruikt voor apparaten en tegels, wat een futuristisch tintje gaf aan de ruimte dankzij de opkomst van de space age. De gadgets en apparaten deden denken aan ruimtevaartuigen, waardoor een modern en avant-garde gevoel ontstond. In de badkamer was luxe en ontspanning de norm, met kleurrijke tegels en moderne armaturen die een gevoel van elegantie toevoegden aan de ruimte. Kleuren zoals roségoud, antiek messing en parelnikkel dragen bij aan deze elegantie.

Integreren van 1960s Stijl in het Moderne Huis

Om de stijl van de jaren ‘60 in jouw huis te integreren, kun je kiezen voor retro meubels en accessoires, zoals een opvallende zitbank in een felgekleurde stof of een vintage hanglamp met een futuristisch ontwerp. Mix en match verschillende prints, texturen & vormen om een eclectische en persoonlijke uitstraling te creëren. Experimenteer met kleurrijke accenten en statement stukken om de levendigheid en optimisme van de jaren ‘60 tot leven te brengen in jouw interieur.

Frank Allart Producten & Afwerkingen voor Jaren ‘60 Stijl

Als het gaat om het perfect afwerken van jouw interieur in de stijl van de jaren ‘60, biedt Frank Allart een uitgebreid assortiment hoogwaardige producten en afwerkingen die passen bij deze tijdloze esthetiek. Hier zijn enkele van de producten en afwerkingen van Frank Allart die perfect zijn voor het completeren van jouw jaren ‘60 interieur:

Deurkrukken

 • 7741 met 7844B rozet & 7742 met 7845B rozet: Een klassieke deurkruk uit de jaren ‘60. Hoewel het ontwerp van de 7716 erg lijkt op zijn robuuste broer, de 7717, is de 7716 slanker en lichter.
 • 7733 met 4711A schild & 7733 met 7843B rozet: Een klassieke deurkruk uit de jaren ‘60. Het is de stevigere versie van de 7716.
 • 7773 met 49 series met cilinder slotplaat & 7773 met 7843B: Een klassieke deurkruk uit de jaren ‘60. Bijpassende duimknoppen zijn te vinden in sectie ST7.
 • 7776 met 6011A & 7776 met 7847B: Twee klassieke deurkrukken uit de jaren ‘60. Bijpassende duimknoppen zijn te vinden in sectie ST7.

Deurknoppen

 • 7660 met 5900B rozet & 7660 met 7842B rozet: Een deurknop geïnspireerd op de jaren ‘60 met vierkante achterplaat 5900B & ronde achterplaat 7842B.
 • 7661 met 5900B rozet & 7661 met 7842B rozet: Een deurknop geïnspireerd op de jaren ‘60 met vierkante achterplaat 5900B & ronde achterplaat 7842B.

Unieke Afwerkingen

Met de producten en afwerkingen van Frank Allart kun je de authenticiteit en charme van het jaren ‘60 interieur perfect vastleggen. Hieronder een aantal van onze afwerkingen die perfect passen bij de jaren ‘60-look:

 • Antiek Messing: Een satijn gepolijst massief messing oppervlak met een met de hand aangebrachte gemiddeld antieke patina, voorzien van hoogwaardige elektroforetische lakbescherming. Elektroforetische lak biedt betere hechting, duurzaamheid en corrosiebestendigheid dan conventionele lakken.
 • Satijn Messing Ongelakt: Een satijn gepolijst massief messing oppervlak, behandeld met een dunne laag bijenwas voor bescherming tijdens transport en installatie. Deze ongelakte levende afwerking is bedoeld om na verloop van tijd op natuurlijke wijze te oxideren en te patineren.
 • Nikkel Gepolijst: Een heldere nikkellaag bovenop een hoogglans gepolijst massief messing oppervlak. Vernikkelde afwerkingen zijn perfect voor alle interieurs, maar kunnen na verloop van tijd geleidelijk oxideren wanneer ze aan de buitenkant worden blootgesteld.
 • Parelnikkel: Een speciale nikkellaag bovenop een hoogglans gepolijst massief messing oppervlak, waardoor een mistig pareleffect ontstaat. Ook deze vernikkelde afwerking is geschikt voor alle interieurs, maar kan na verloop van tijd oxideren wanneer deze buiten wordt gebruikt.
 • Glans Chroom: Een heldere chroomlaag bovenop een vernikkeld, hoogglans gepolijst, massief messing oppervlak. Verchromen is een zeer duurzame en stabiele afwerking, geschikt voor de meeste omgevingen.
 • Roségoud: Een 14 karaat puur rosé goud laagje op een hoogglans gepolijst massief messing oppervlak.
 • Satijn Koper: Satijn gepolijst, zuiver koper op een satijn afgewerkt massief messing oppervlak, met een hoogwaardige elektroforetische lak bescherming. Elektroforetische lak biedt een betere hechting, duurzaamheid en corrosiebestendigheid dan conventionele lakken.

Conclusie

Het integreren van de jaren ‘60-stijl in jouw interieurontwerp kan een verfrissende en nostalgische uitstraling geven aan jouw huis. Met zorgvuldige selectie van kleuren, meubels, hang- en sluitwerk en afwerkingen kun je een tijdloze esthetiek creëren die zowel stijlvol als uitnodigend is. Of je nu kiest voor een volledige jaren ‘60-make-over of slechts subtiele accenten toevoegt, de charme en het karakter van dit iconische tijdperk zullen zeker een blijvende indruk maken.